RECEPTJEINK
Borral főzni a magyar
konyhában sem
ördögtől való dolog. Sőt!
Rengeteg magyar ételhez
használunk alapanyagként
bort. Sütni viszont egyáltalán
nem szokványos dolog.
Pedig, ha ezt a mennyei
kuglóf receptet kipróbáljátok,
biztos rá fogtok kattanni!
Tálalás: 4 főre
Elkészítési idő: 40 perc
HOZZÁVALÓK
30 dkg vaj
30 dkg cukor
5 db tojás
5 db extrafriss tojás
2 evőkanál vanília kivonat
2 teáskanál cukrozatlan
kakaópor
2,5 dl száraz vörösbor
15 dkg Auchan 64%-os
Gazdától az Asztalig
étcsokoládé
MÁLNÁS BROWNIE
GLUTÉN- ÉS TEJMENTESEN
Kohári Éva receptje
37,5 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
1 csipet só
10
Egy igazi brownie nem a szépségéről híres.
Egy igazi brownie akkor az igazi,
ha tocsog a csokitól, ha ragacsos
a belseje, ettől természetesen nem lehet
szépen szeletelni, de gyorsan bújtassuk
a nem túl mutatós, de annál finomabb,
forró süteményszeletet egy nagy gombóc
fagyi alá. Na, pont így lesz tökéletes
a brownie, és csak hab a tortán,
ha sütés előtt szórunk a csokis masszára
jó sok málnát is. Ettől még szaftosabb
és ellenállhatatlanabb lesz.
3.
4.
VÖRÖSBOROS,
CSOKOLÁDÉS KUGLÓF
Havas Dóra receptje
ELKÉSZÍTÉS
1. A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk.
Hagyjuk langyosra hűlni.
2.
A vajat a cukorral habosra keverjük. Egyenként hozzáke-
verjük a tojásokat, majd a vaníliát is és alaposan elkeverjük.
Hozzáadjuk a lehűlt csokoládét és elkeverjük ezt is.
A lisztet összekeverjük a kakaóval, sóval és a sütőporral.
Ezután váltakozva beledolgozzuk a bort
és a lisztes keveréket.
HOZZÁVALÓK
320 g glutén- és tejmentes
étcsokoládé
Tálalás: 4 főre
Elkészítési idő: 90 perc
5. Kivajazott, kilisztezett kuglófformába tesszük és 180 fokra
előmelegített sütőben kb. 1 óra alatt készre sütjük.
Akkor jó, ha nem tapad a fogpiszkálóra, ha megszúrjuk.
Fontos, hogy ne száradjon ki a tészta!
6. A formában hagyjuk langyosra hűlni, majd borítsuk ki.
Szórjuk meg porcukorral, hidegen,
szeletekre vágva fogyasztjuk.
250 g Auchan margarin
3 db Auchan tojás
250 g nádcukor
1 csomag Auchan vaníliás cukor
12 g sütőpor
120 g Auchan bio rizsliszt
200 g friss vagy
fagyasztott málna
ELKÉSZÍTÉS
1. A csokoládét törjük kisebb darabokra
és gőz fölött olvasszuk fel a margarinnal.
2. A tojást verjük habosra a cukorral,
és öntsük hozzá az olvasztott csokit.
Vigyázzunk, ne legyen forró a csokis
margarin, mert sült tojást készíthetünk
igen könnyen.
3. A lisztet keverjük össze a sütőporral,
a vaníliás cukorral és keverjük
a csokis masszához.
4. Egy kb. 15x20 cm-es tepsit béleljünk ki
sütőpapírral, és simítsuk bele a masszát.
Szórjuk meg gazdagon málnával.
5. 170 fokra előmelegített sütőben
kb. 40-45 perc alatt süssük készre.