edezd fe
Mindig csak
a legfrissebbet kínáljuk!
l
F
Tudtad?
GMO-mentes takarmányon nevelt állatoktól
származó minőségi húsok, kistermelőktől.
Frissek, finomak és egészségesek!
BÁRÁNYBORDA KORONA
TABBOULEH SALÁTÁVAL
Rákóczi Feri receptje
Tálalás: 4 főre
Elkészítési idő: 50 perc
Ez minden bizonnyal a
leglátványosabb fogás, amit
a vacsoraasztalra letehetsz:
egy gyönyörű bárányborda
korona formában megsütve,
egy igazi libanoni petrezselymes
csodakörettel, a tabbouleh-val
(ejtsd: tábulé). Egyáltalán nem
bonyolult elkészíteni, viszont
szemet gyönyörködtető
és nagyon finom!
14899
HÁZTÁJI
BÁRÁNYGERINC
Ft/kg, csontos,
védőgázas
csomagolás
2
Ft
HOZZÁVALÓK
2 db bárányborda
8 gerezd fokhagyma
2 ág rozmaring
egy kevés só, frissen
őrölt bors, olívaolaj
2 bögre bulgur
1 teáskanál római
kömény
1 db lime
1 csokor újhagyma
8 szem koktélparadicsom
sok aprított friss,
petrezselyem
ELKÉSZÍTÉS
1. Az úgynevezett francia vágással megpucolt báránybordákat vágd fel három borda
széles darabokra.
2. Egy serpenyőt szárazon forrósíts fel. Locsolj bele egy kevés olajat, majd a sózott,
borsozott bordákat pirítsd körbe.
3. Alul és felül összekötözve őket készítsd el a koronát, helyezd egy tepsire, tedd mellé
a fokhagymát és a rozmaringot, majd tedd 20 percre a 180 fokra előmelegített sütőbe.
Tálalás előtt 10 percig pihentesd.
4. A bulgurt keverd el a római köménnyel, majd öntsd fel lobogó forró vízzel úgy, hogy
a víz egy ujjnyira ellepje. Takard le egy konyharuhával és fedd le. Nagyjából 10 perc alatt
megpuhul. (Azért olvasd el a használati útmutatót, van olyan bulgur is, amit főzni kell.)
5. Aprítsd fel az újhagymát, negyedeld a paradicsomot. Ha kész a bulgur, egy villával
lazítsd fel, keverd bele a zöldségeket, az irdatlan mennyiségű petrezselyemmel
együtt. Facsard rá a lime-ot, locsold meg bővel olívaolajjal és most sózd.
Ha az elején teszed ezt, a bulgur nem lesz soha puha.