4799
Háztáji húsok
Ft
HÁZTÁJI BÁRÁNY
PÖRKÖLTHÚS
Ft/kg, csontos, védőgázas
csomagolás
GMO-mentes
takarmánnyal etetett
állatok
Minőségi háztáji,
kistermelői
GRILLEZETT GRAPEFRUIT
BÉBISPENÓTTAL ÉS BÁRÁNNYAL
Rákóczi Feri receptje
Tálalás: 4 főre
Elkészítési idő: 15 perc
Amennyire gyors, annyira exkluzív
is ez a csodás, grillezett grapefruitos
bárányborda. Igen, jól olvasod:
grillezett grapefruitos. Frissessége
és fanyarsága a bébispenóttal
együtt remekül kiegészíti
a bárányborda rusztikusságát.
Ha gyorsan szeretnél villantani
valami menőt, akkor ez
a te recepted.
9499
HOZZÁVALÓK
4 szelet úgynevezett french
rack-re vágott bárányborda
1 db grapefruit
1 zacskó bébispenót
1 marék dió
2 ág friss rozmaring
3 evőkanál méz
3 gerezd fokhagyma
1 kevés olívaolaj
1 csipet só, bors
1 csipet őrölt kardamom
ELKÉSZÍTÉS
1. Felforrósítjuk a grillserpenyőt, és a kevés olívaolajra rádobjuk
a fokhagymát és az egyik ág rozmaringot.
2. Mehetnek mellé a szigorúan szobahőmérsékletű bordák is.
3. Sózzuk, borsozzuk, oldalanként 2-2 perc alatt készen is van.
4. Kivesszük a serpenyőből és fólia alatt pihentetjük.
5. A megpucolt grapefruit gerezdjeit kivágjuk a hártyák közül.
6. Mehet is a serpenyőbe a mézzel, kardamommal
és a dióval együtt.
7. Ha karamellizálódott, akkor dobjuk mellé a spenótot,
de csak annyi időre, amíg össze nem esik.
8. A bordákat ráfektetve tálaljuk.
Ft
HÁZTÁJI
BÁRÁNYCOMBSZELET
Ft/kg, csontos,
védőgázas csomagolás
3