Húsvét akciók és akciós újságok

Aktuális akciós újságok

Húsvét - Üzletek

Húsvét

A húsvét a keresztény vallás legnagyobb ünnepe, mely során Jézus Krisztus kereszthaláláról és feltámadásáról emlékeznek meg. Az, hogy mikor van húsvét, vagy mikor lesz húsvét az évenként eltérő. Kiszámítása a tavaszi nap-éj egyenlőség alapján történik. Húsvét a nap-éj egyenlőséget követő első holdtölte utáni vasárnap és hétfő. Idejét tekintve egybe esik egy ősi pogány ünneppel, a tavaszi nap-éj egyenlőséggel. Eredete pedig hasonló egy zsidó ünnep, az egyiptomi szabadulásról való megemlékezés ünnepével.

Húsvét Magyarországon

Magyarországon a keresztény családok húsvét előtt negyven nappal már böjtölnek, így készülnek testileg és lelkileg az ünnepre. Nagy Pénteken, Nagy szombaton, húsvét vasárnap és húsvét hétfőn a családok szentmiséken vesznek részt, illetve vannak, akik Passió útra indulnak.

A nem vallásos családok ezen ünnep alkalmával inkább a tavasz újjászületését, a termékenységet ünneplik. A lányok húsvét hétfőn locsolkodó fiúkat, akik megöntözik őket egy-egy vicces versike kíséretében, hogy egész évben szépek és termékenyek maradnak. A lányok eme kedves gesztust egy-egy hímes tojással, vagy csokoládé nyúllal hálálják meg. Hollókő húsvét alkalmával remek programokkal kedveskedik a családoknak. Itt az egész család megtalálja a maga szórakozását: van itt locsolkodás, hímestojás, rajz, versek, ami csak kell. De persze vannak, akik Hollókő helyett a Húsvét-szigetek felé veszik ilyenkor az útjukat.

Húsvéti ajánlatok

A Lidl, SPAR és Aldi üzletek már hetekkel előtte felkészülnek az ünnepre. Itt mindent megtalálhatnak a vásárlók, amire csak szükségük lehet az ünnepi menühöz. Ha pedig húsvéti díszeket, tojásokat, vagy csokoládé nyulat vásárolnának, érmes körülnézni a JYSK és TESCO áruházakban is. Az áruházak aktuális akciót pedig megtalálják az akciós újságokban. Az újságok egyetlen kattintással elérhetőek a weboldalunkon: Minden-akcio.hu. Itt nyugodtan átolvashatja őket, és kigondolhatja az ünnepi menüt.

Legújabb akciós újságok