HOZZÁVALÓK
Szarvasgerinc:
800-900 g szarvasgerinc
szőlőmagolaj
só, bors
Gesztenyés zellerpüré:
60 dkg zeller
10 dkg gesztenye
20 dkg vaj
só
tej
Cseresznyés pecsenyelé:
szarvascsont
1-2 fej hagyma
1-2 db sárgarépa
burgonyakeményítő
0.8 dkg magozott cseresznye
só
Elkészítési idő: kb. 4-5 óra
SZARVASGERINC
PISZTÁCIÁS-PETREZSELYMES KRUSZTÁVAL,
GESZTENYÉS ZELLERPÜRÉVEL ÉS CSERESZNYÉS PECSENYELÉVEL
Szarvasgerinc elkészítés: A szarvasgerincet lehártyázzuk, borsozzuk. Forró serpenyőben körbepirítjuk, majd 120°C-os sütőben
sütjük. Maghőmérővel figyeljük, hogy a megfelelő szintig süssük. 54°C-on, közepesen sütve az ajánlott. Sütés után meleg helyen
pihentetjük, sózzuk, borsozzuk.
Pisztácia kruszta elkészítés: Álló mixerben jól összeaprítjuk a hozzávalókat. Tálalás előtt a húst beleforgatjuk.
Gesztenyés zellerpüré elkészítés: A zellert és a gesztenyét külön-külön, sós vízben megfőzzük. Főzőlé nélkül összeöntve
lepürésítjük, vajjal kikeverjük. Amennyiben túl sűrű, tejjel hígítsuk.
Cseresznyés pecsenyelé elkészítés: A csontokat jó alaposan megsütjük, majd hidegvízbe feltesszük főni a pucolt répával
és hagymával. 4-5 órát gyöngyözve főzzük, leszűrjük, majd visszaforraljuk pár decinyire. Keményítővel mártás állagúra
sűrítjük, majd tálalás előtt a felezett cseresznyét is beleforraljuk.
GYORSFAGYASZTOTT
SZARVAS BÉLSZÍN
vákuumcsomagolt
kb. 1 kg/db
3
GYORSFAGYASZTOTT
SZARVASGERINT
CSONT NÉLKÜL
HDPE VÁGÓLAPOK GN 1/1
Csz.: 26972,26974,163221
• piros,kék vagy barna
vákuumcsomagolt
kg
Termékeink aktuális árait az alábbi linken tekintheti meg:
https://www.metro.hu/ajanlataink/katalogusok/husok-halak
HÚSOK
Pisztácia kruszta:
1 csokor petrezselyem
150 g pisztácia
2-3 ek. pankó morzsa, vagy
enyhén száradt fehérkenyérbél
só