HOZZÁVALÓK
MILÁNÓI RIZOTTÓ VELŐS CSONTTAL
Elkészítési idő: kb. 2 óra
Lisztezzük be a velős csontot, és pirítsuk barnára egy serpenyőben kevés olajon. Egy másik serpenyőben pirítsuk le a finomra vágott
fokhagymát és mogyoróhagymát. Adjuk hozzá a kakukkfüvet, borsikafüvet, majorannát és egy kevés fehérbort. Tegyük a húst
a második serpenyőbe, adjuk hozzá a paradicsomot és egy kevés alaplevet. Fedjük le a serpenyőt és főzzük körülbelül egy órát.
Pirítsuk le a rizst egy serpenyőben. Öntsünk rá fehérbort, hagyjuk elpárologni, majd öntsük a tetejére a forró alaplevet.
Tegyük a hagymát a rizses serpenyőbe. A főzés felénél dobjunk bele egy kocka vajat, a velős csontos serpenyő tartalmát és a sáf
rányt. Folytassuk a főzést, és adjunk hozzá alaplevet, ha szükséges.
17 perc után vegyük le a serpenyőt a tűzről, adjunk hozzá vajat és extra szűz olívaolajat, keverjük össze, és adjuk hozzá a reszelt
Grana Padanót. Tegyük a rizst egy meleg tányérra, majd helyezzük a velős csontot a rizsre a tányér közepén.
METRO CHEF FRISS
BORJÚ LÁBSZÁR
SZELET (OSSO BUCCO)
kg
5
skin tálcán
METRO CHEF
FRISS BORJÚ
SZŰZPECSENYE
kg
vákuumcsomagolt
FORGED
SZELETELŐ
KÉS
• 250 mm
Termékeink aktuális árait az alábbi linken tekintheti meg:
https://www.metro.hu/ajanlataink/katalogusok/husok-halak
Csz.: 144036
HÚSOK
6 velős csont (borjú lábszár)
45 g liszt
1 gerezd friss fokhagyma
1 db mogyoróhagyma
fehérbor
3 db hámozott paradicsom
480 g carnaroli rizs
1 l hús alaplé
50 g sonkahagyma
0,75 g sáfránypor
115 g vaj
65 g reszelt Grana Padano sajt
extra szűz olívaolaj
kakukkfű, borsikafű és majoranna
só, bors