2
Szezámmagos
hamburger
buci
Hozzávalók & darabhoz:
• 0,15 | langyos víz
• 40 g cukor
• 7 g szárított élesztő
• 45 g vaj
1.
2 db tojás
2.
• 750 g liszt
15 g só
• 0,4 dl tej
• 15 g szezámmag
A vízben keverjük el
a cukrot és a szárított
élesztőt. Gyúrjuk egyne-
mű tésztává az élesztős
keveréket, vajat, 1 tojást
és a liszt 2/3 részét.
Majd a maradék lisztet
5-6 részletben adagolva
gyúrjuk az alap tésztához. Nem kell feltétlenül az összes lisztet
beledolgoznunk, rugalmas, sima felületű tésztát kell kapjunk.
Dagasszuk 3-4 percig.
A fenti hozzávalókat 15 g tinta-
hal festékkel kiegészítve, illetve
a fehér szezámmagot feketére
cserélve nem szokványos kiné-
zetű, fekete hamburger cipókat
készíthetünk. Ebben az esetben
a tintahal festéket az élesztős
keverékhez adjuk.
●
WWW.HMONG
3. A második tojást keverjük el
a tejjel és kenjük le a megkelt
bucik tetejét, végül szórjuk meg
szezámmaggal. 190°C-ra előme-
legített sütőben körülbelül 15 perc
alatt süssük aranybarnára őket.
Tegyük enyhén kiolajozott tálba, takarjuk le
konyharuhával és langyos helyen körülbelül 1
óra alatt kelesszük duplájára. Formázzunk 8
tésztagolyót, majd enyhén olajozott, zsírpa-
pírral borított tepsire helyezve kissé lapítsuk
el őket. Konyharuhával letakarva körülbelül
1 óra alatt ismét kelesszük duplájára a tésztát.
WWW.METRO.HU