HOZZÁVALÓK
A húshoz:
500 g flank steak
50 g METRO Chef tisztított fokhagyma
150 ml szójaszósz
50 ml szezámolaj
1 evőkanál Rioba nádcukor
2 evőkanál reszelt gyömbér
1 kisebb chili paprika
1 evőkanál só
½ evőkanál METRO Chef feketebors
A mártáshoz:
100 g METRO Chef tejszín
METRO Chef feketebors
½ lime leve
só
Extrák:
Aro szezámmag
METRO Chef friss bébispenót
koktélparadicsom
fokhagymacsíra
Elkészítési idő: 120 perc
+ a marinálás
BAO BURGER
Habár az ételtrendek minden évben változnak, egy trend már sok éve állandó – a hamburgereké. Legtöbbjüknek ugyanolyan az íze, vagy
csak apróságokban térnek el egymástól. Az alábbi recept rendelkezik a hamburger minden alapvető fontosságú elemével, úgymint a
zsemle, a hús, a mártás és a saláta, de egyúttal egzotikus fűszerekkel és egyedi kulináris technikákkal feltúrbózva.
1. Keverjük össze a lisztet, a cukrot és a sót. Adjuk hozzá az élesztőt, a vizet, a tejet, az olajat és az ecetet. Keverjük a tésztát 10 percig,
majd pihentessük egy órát. Nyújtsuk ki a tésztát, szaggassunk 0,5 cm vastag köröket, majd kenjük be az egyik felüket olívaolajjal és
hajtsuk rá a másik oldalra. Pihentessük 30 percig. Tegyünk sütőpapírt minden zsemle alá főzés előtt, és 8–10 percig főzzük gőz fölött.
2. A pác minden hozzávalóját keverjük össze, és öntsük rá a húsra. Hagyjuk pácolódni. 15 percig süssük 250°C-on, majd vegyük le a
hőfokot 160°C-ra, takarjuk le fóliával és süssük további 90 percig. Időnként forgassuk meg a húsokat. Vegyük le a fóliát, állítsuk
vissza a hőfokot 250°C-ra és további 30 percig süssük. Hagyjuk picit pihenni.
3. A mártáshoz keverjük össze a tejszínt, a lime levét, a sót és a feketeborsot.
4. Tálaláskor tegyünk spenót leveleket a zsemlékbe, tegyük bele a húst, a mártást, a szeletelt paradicsomot, a fokhagymacsírát és
a szezámmagot.
KOKTÉL PARADICSOM
BÉBISPENÓT
2 kg/karton
250 g/zacskó
TISZTÍTOTT
FOKHAGYMA
500 g/üveg
6
Termékeink aktuális árát ide kattintva tekintheti meg.
WWW.METRO.HU