Hozzávalók:
Elkészítés:
80 dkg csirkecomb
35 dkg rizs
10 dkg zöldborsó
4 ek. olaj
2 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
1 kaliforniai vagy kápia paprika
5 dl csirkehúsleves
2 dl száraz fehérbor
2 g sáfrány
1-2 ág friss kakukkfű
1 friss babérlevél
1 ek. petrezselyem
1 kk. só
1 cs. törött bors
50 dkg tenger gyümölcsei mix
2 db citrom
Egy serpenyőben, kevés olíva olajon a csirkehúst arany barnára pirítjuk, majd félretesszük. A serpenyőben visszamaradt olíván megpirítjuk
a finomra vágott vöröshagymát, zúzott fokhagymát. Rátesszük a rizst
és pár percig együtt pirítjuk, közben sózzuk, majd felöntjük a fehérborral
és a csirkehúslevessel. Hozzáadjuk a felkockázott paprikát, zöldborsót
és a fűszereket, majd a pirított csirkerészeket. Jól összekeverjük és
fedő alatt kb. 10 percig pároljuk. Hozzátesszük a tenger gyümölcseit,
megszórjuk finomra vágott petrezselyemzölddel és lefedve újabb 10 percig pároljuk. Citrom gerezdekkel díszítve tálaljuk.
8
RISO
LORENZO
BARNARIZS
GFP ÉTKEZÉSI
„A” RIZS
1 kg/db
1 kg/db
1 db:
1 db:
859,-
629,-
676,38
495,28
WWW.METRO.HU