SZELETELT
UBORKA
HOZZÁVALÓK (4 személyre)
• 1 db nagyobb malac hátsó csülök
• 6 fej vöröshagyma
• 8 szál sárgarépa
• 1 csomag szárzeller
• 2 fej fokhagyma
• 5 szál kakukkfű
• 4 db babérlevél
• 2 dl barna sör
• 10-20 szem feketebors
• 2 ek. méz
• só
• olaj
A csülköt fazékba tesszük, mellé szórunk 3 db feldarabolt sárgarépát,
vöröshagymát, 1 fej vöröshagymát, 2-3 szárat a szárzellerből,
babérleveleket, 1 fej fokhagymát, és ízlés szerint borsozzuk, sózzuk.
1600 g/db
Töltőtömeg:
900 g/db
3 db esetén 1 db:
895,-
1 db:
1016,-
1199,-
3 db: 2685,1 kg: 994,-
2 db: 2032,1 kg: 1129,-
660 g/db
Töltőtömeg: 435 g/db
1 db:
2499,1 kg: 5745,-
UNIVERSAL
SZAKÁCSKÉS
1 db:
3990,FORGED HÚSVILLA
Csz.: 88272
• 180 mm
1 db:
2990,7
EGÉSZ
FEKETEBORS
HÚSVILLA
Csz.: 56004
• 31 cm
Csz.: 27700
• 200 mm
500 g/db
1 db:
1 db:
1499,-
2799,1 kg: 5598,-
EGÉSZ
BABÉRLEVÉL
OVÁLIS TÁL*
Csz.: 162307
• 33x23 cm
1 db:
2090,* A termék budakalászi áruházunkban rendelésre elérhető.
www.metro.hu/husvet
1 kg: 1332,-
FOKHAGYMA
NAPRAFORGÓOLAJBAN
Felengedjük annyi vízzel, ami ellepi és lefedve lassú tűzön 1,5-2 óra alatt
puhára főzzük.
A nyersen maradt zöldségeket nagyobb darabokra vágjuk, olajjal
sóval átforgatjuk és egy kiolajozott tepsibe szórjuk. Ráhelyezzük a jól
lecsöpögtetett csülköt, amit bekenegetünk a sör, méz és 0,2 dl olaj
keverékével, megszórjuk kakukkfűvel. 200°C-ra előmelegített sütőbe
tesszük, 10-15 percenként átkenjük a húst és 1-1,5 óra alatt ropogósra
sütjük. Időnként önthetünk alá kevés vizet, hogy a zöldségek ne égjenek
meg. A tepsi alján összegyűlt íncsiklandó lét a megmaradt kenő keverékkel
kiforraljuk és külön edénykében tálaljuk.
2 db esetén 1 db:
40 g/db
1 db:
799,-