HOZZÁVALÓK (6 főre)
A kéreghez:
BOCK KÉKFRANKOS
• kb. 1,5 kg báránycomb
• só
• frissen őrölt bors
• olaj
• 1,5 dl vörösbor
• 50 dkg zöldbab
• 50 dkg apró szemű (új)burgonya
• 1 kisebb csokor kakukkfű
• 1 kisebb csokor bazsalikom
• 1 kisebb csokor petrezselyemzöld
• 1 kisebb csokor snidling
• 1 bio citrom reszelt héja
• 15 dkg zsemlemorzsa
• 1 kávéskanál granulált fokhagyma
• olaj
• só
• frissen őrölt bors
alk.: 13% V/V
0,75 l/üveg
A bárányhúst megmossuk, papírtörlővel megszárítjuk. Sóval, frissen őrölt borssal
körbedörzsöljük, olajjal kissé meglocsoljuk, és 2 órát hagyjuk pácolódni.
Lefedhető sütőtálba tesszük, aláöntjük a vörösbort, és lefedve 160 fokos sütőben 2 órát
sütjük. Közben a burgonyát héjastól lesikáljuk, sós vízben 15-20 percig főzzük, amíg
szinte teljesen puha nem lesz. A zöldbabot megtisztítjuk, a végét eltávolítjuk, és gőzben
roppanósra pároljuk. Melegen tartjuk.
6 db esetén 1 db:
2171,6 db: 13 026,1 l: 2895,1 db: 2555,1 l: 3407,-
FEVITA ZÖLDHÜVELYŰ
ZÖLDBAB
450 g/db
A kéreghez a fűszernövényeket megmossuk, leszárítjuk, a leveleket lecsipkedjük, majd
mindet felaprítjuk, és a citromhéjjal, a morzsával, a fokhagymával, valamint kevés sóval,
borssal és olajjal összedolgozzuk. Fóliára terítjük, és a húst körbeforgatjuk rajta.
Nagyobb tepsibe 2 evőkanál olajat öntünk, a krumplit beleszórjuk, megszurkáljuk,
meghintjük sóval, és összerázzuk. A közepén helyet csinálunk a húsnak, és 200 fokos,
légkeveréses sütőbe toljuk. 20-30 percig sütjük, amíg a kéreg meg nem szilárdul,
és a krumpli meg nem pirul.
A húst 1/2 órát pihentetjük, majd szeleteljük. A zöldségekkel tálaljuk.
1 db:
809,1 kg: 1798,-
PETREZSELYEMZÖLD
SÜTNI VALÓ BURGONYA
KEZELETLEN CITROM
1 csokor
2,5 kg/háló
500 g/háló
1399,-
499,-
1 kg: 559,60
1 kg: 998,-
KOTÁNYI FOKHAGYMA
GRNULÁTUM
WIBERG SZÍNESBORS MIX
699,NATUR
PANKO
MORZSA
580 g/db
28 g/db
1 kg/db
20 db esetén 1 db:
1449,20 db: 28 980,-
5
10 db esetén 1 db:
1 db:
1649,- 1999,-
10 db: 16 490,-
1 db:
1 db:
299,www.metro.hu/husvet
10 999,1 kg: 18 963,-