KONYHA
LAZACFILÉ RETEKKEL,
TORMAMÁRTÁSSAL
ÉS KARFIOLPÜRÉVEL
4. Közben egy tálban keverjük össze
a felszeletelt retket, a spenótot, az
olajat és sózuk, borsozzuk meg izlés
2. Tegyük a feldarabolt burgonyákat
egy hőálló edénybe, öntsünk rájuk
olivaolajat, sózuk meg, és helyezzük a
szerint.
közepére a húst.
3. 190°C-ra előmelegített sütőben
kb. 1 órán át süssük.
4. Hámozzuk meg a spárgát, és te-
gyük 3 percre lobogó, sós vizbe. Ezután
helyezzük át jeges vízbe (igy roppanós
marad). Csepegtessük le, és tartsuk
melegen.
5. Hevítsünk fel egy kevés olajat
serpenyőben, majd adjuk hozzá az
apróra vágott újhagymát, a spárgát
és a vajat. Füszerezzük sóval és
borssal. Süssük néhány percig, amig a
spárga meg nem puhul. Gazdagitsuk
a mogyoróval és a fenyőmaggal, igy
O Elkészítési idő: 60 perc
TII Adag: 2
5. Helyezzük a lazacot egy salátás-
tálba, diszítsük retekkel, spenóttal,
tálaljuk a tormamártással és a karfiol-
pürével.
• 400 g Tesco lazacfilé (nyers, nem
füstölt) • 10 szem retek • 3 ek olivaolaj
•1 marék bébi spenót • 125 ml száraz
fehérbor • 250 ml zöldségleves
• ½ citrom leve • 2 ág rozmaring
• 2 db babérlevél • ½ tk só
• ½ tk fehér bors
Egy adag hozzávetőleges tápértéke:
Energia Fehérje
Szénhidrt
Zsr
904 kcal 65g| 55g 23g
TORMAMÁRTÁS:
•1 szál póréhagyma • ½ tk só
• ½ tk fekete bors • 300 g görög
joghurt • 1 ek reszelt torma
• ½ citrom leve
> HÚSVÉTI SÜLT
BÁRÁNY SPÁRGÁVAL
ÉS BURGONYÁVAL
kináljuk a hús mellé.
Egy adag hozzávetőleges tápértéke:
O Elkészítési idő: 80 perc
1IT Adag: 4
KARFIOLPÜRÉ:
Energia Fehérje
Zsir Szernidran
• 400 g karfiol • ½ tk só • V½ tk fehér
bors • 3 gerezd fokhagyma • 2 ek olí-
vaolaj • 1 ek kakukkfü • 125 ml főzőtej-
szín • 1 marék petrezselyemlevél és
726 kcal 49g 42g| 17g
• 1,5 kg Tesco bárány váll • 500 g bur-
gonya • 4 gerezd fokhagyma
• 100 ml vörösbor • 3 ek Worcester
szósz • 3 ág rozmaring • 1 kis marék
6.
1 tk olívaolaj a díszítéshez
1. Vágjuk darabokra a karfiolt, tegyük
kakukkfü • 3 ek olívaolaj • 2 tk só
• ½ tk fekete bors
forråsban lévő vízbe a rózsákat és
főzzük puhára. Ezután szűrjük le,
hagyjuk kihűlni, majd tegyük mixerbe
a püréhez szükséges többi hozzá-
valóval együtt. Pürésítsük krémes-
re. Tálaláskor szórjuk meg chilivel,
locsoljuk meg olívaolajjal és aprított
petrezselyemmel.
2. Készítsük elő a hozzávalókat a tor-
SÜLT SPÁRGA:
• 10 darab friss spárga • ½ tk só
• ½ tk fehér bors • 50 g pörkölt, sózat-
lan mogyoró • 50 g pirított fenyőmag
•1 ek olívaolaj •1 ek vaj • 2 szál
újhagyma
mamártáshoz! Egy kis tálban keverjük
Össze a tormát, a felkarikázott, majd
felezett póréhagymát, a citrom levét,
a fűszereket és a joghurtot. Keverjük
alaposan össze a hozzávalókat.
1. Egy kis tálban keverjük össze az
apróra vágott fokhagymát, a roz-
maringot, a kakukkfüvet, 1 evőkanál
olivaolajat, a sót, a fekete borsot,
a vörösbort és a Worcester szószt.
Ezzel a keverékkel alaposan kenjük
3. Vágjuk fel a lazacot 4 darabra.
Öntsük a levest, a bort és citromlevet
egy mély serpenyőbe, adjuk hozzá
a rozmaringot és a babérleveleket.
Forraljuk fel, tegyük bele a lazacfilé-
ket, fedjük le fedővel és főzzük lassú
tűzön 4 percig.
meg a bárányt, majd kötözzük át egy
madzaggal.
21