KONYHA
BORJÚCOMB
SÁRGABARACKOS-
MENTÁS KÉREGGEL,
CITROMOS VAJBAN SÜLT
ZÖLDSÉGEKKEL TÁLALVA
• 2 db közepes méretű sárgarépa
•1 darab szárzeller • 2 közepes méretű
petrezselyemgyökér • 3 ek vaj
•1 db citrom • 125 ml fehérbor
• ½ tk só • ½ tk fekete bors•1 kis
marék rozmaring
4. Óvatosan vegyük ki a húst a sütőből
a 80 perc leteltekor. Kenjük be az
elkészített keverékkel és tegyük vissza a
sütőbe még 20 percre. A sütőből kivéve
hagyjuk kicsit hülni, vágjuk fel és tálaljuk
citromos vajban sült zöldségekkel.
5. A zöldségeket blansirozzuk: tegyük
őket forrásban lévő vízbe 4 percre, majd
hirtelen tartsuk öket hideg vízsugár
alá. Ezután helyezzük át mindent egy
O Elkészítési idő: 100 perc
1Il Adag: 6
1. Helyezzük a borjúhúst egy tepsire,
füszerezzük sóval és borssal, majd
locsoljunk rá 1 evőkanálnyi olívaolajat.
2. Toljuk 180°C-ra előmelegitett sütőbe
80 percre.
• 1,5 kg Tesco Finest borjúcomb
• 2 ek olívaolaj • 3 szál újhagyma
• 4 tk római kömény, szemes
3 gerezd fokhagyma •1 ek őrölt
koriander • 300 g aszalt sárgabarack
• 3 ek méz • 1 kis marék menta
közepesen forró serpenyőbe, melyben
megolvasztottuk a vajat, adjunk hozzá
sót, borsot, friss rozmaringot, citromle-
vet, a citrom felének a lereszelt héját, és
öntsük bele a bort is. Pároljuk, amig az
alkohol teljesen el nem fő.
3. Közben piritsuk üvegesre a kockára
vágott hagymát egy kevés olajon.
Tegyük át egy másik tálba. Adjuk
hozzá a római köményt, a koriandert,
a mézet, a fokhagymát, az apróra
vágott barackot, az olivaolajat, a
finomra vágott mentát, a mustárt, és
addig pürésitsük botmixszerrel, amíg
sürü pasztát nem kapunk.
•1 ek só • 2 tk fekete bors
•1 tk dijoni mustár
Egy adag hozzávetőleges tápértéke:
ZÖLDSÉGEK CITROMOS VAJON:
Energia Fehérje Zir
Szénhidrát
• V½ szál póréhagyma
575 kcal 52g | 21g| 41g
24