KONYHA
(STEAK CHIMICHURRI
MÁRTÁSSAL, SÜLT
ÉDESBURGONYÁVAL,
SÜLT CÉKLÁBÓL, FODROS
KELBŐL ÉS MANDULÁBÓL
KÉSZÍTETT SALÁTÁVAL
3. A mandulát pirítsuk meg száraz ser-
• ½ tk fekete bors • 2 ek vaj • 1 nagy fej
penyőben, ezzel gazdagitsuk majd a
salátához elkészített sült zöldségeket.
4. Az édesburgonyát hámozzuk meg,
vágjuk kb. 1 cm vastag karikákra, a
karikákat pedig félbe. Tegyük hőálló
edénybe, locsoljuk meg az olajal,
szórjuk meg sóval, borssal és apróra
vágott rozmaringgal.
5. 190°C-ra melegített sütőben. kb. 20
percig süssük. Öntsük az öntetet a sült
édesburgonyára, és szórjuk meg chilivel.
6. Végül készítsük el a chimichurri
mártást. Öblítsük le a petrezselymet
és a koriandert, aprítsuk fel finomra és
tegyük turmixgépbe, majd adjuk hozzá
a zúzott fokhagymát, a paprikát, a
borecetet és a citrom levét. Addig tur-
mixoljuk, amig sürű nem lesz. Ízesitsük
Sóval és borssal.
vöröshagyma • 2 gerezd fokhagyma
• 125 ml habtejszín • 1 ek dijoni mustár
• 250 g reszelt sajt (Gruyère vagy
cheddar)
1. Keverjük össze a vajat, 3 evőkanál
olajat, a bort, a vizet, egy gerezd zú-
zott fokhagymát és az apróra vágott
zöldfüszereket - zsályát, rozmaringot,
kakukkfüvet. Sózzuk, borsozzuk meg,
majd alaposan keverjük össze.
2. Vágjuk fel a pulykamellet vasta-
gabb szeletekre, majd dörzsöljük be a
húst a füszeres keverékkel. Tegyük át
O Elkészítési idő: 100 perc
III Adag: 4
•1 kg Tesco marha hátszínszelet vagy
1 kg Tesco flank steak
PÁC:
• 2 ek szójaszósz • 2 db zöldcitrom
•1 ek barna cukor • 2 ek olaj•1 ek dur-
va szemű só •1 tk fekete bors
egy tepsibe, adjunk hozzá a maradék
2 gerezd fokhagymát és 3 ág rozma-
SALÁTA SÜLT CÉKLÁBÓL, FODROS
KELBŐL ÉS MANDULÁBÓL:
• 1 kg cékla • 2 nagy marék fodros kel
• 90 g blansírozott mandula •1 fej lila-
hagyma • 1 ek olivaolaj • 2 tk curry
• ½ tk só • ½ tk fekete bors
7. Helyezzük a steaket egy felhevitett
grillserpenyőbe, és grillezzük 3-6 per-
cig minden oldalán. Felszeletelés előtt
hagyjuk állni néhány percig. A chimi-
churri mártással, az édesburgonyával
és a sült zöldséges salátával kináljuk.
ringo
3. Toljuk a húst 190°C-ra előmelegitett
sütőbe 15-20 percre, amig a teteje
meg nem pirul. Időnként locsoljuk
meg a kisült pecsenyelével. Ezután
csökkentsük a hőmérsékletet 170°C-ra
SÜLT ÉDESBURGONYA:
•1 kg édesburgonya • ½ tk só
• 2 ek olívaolaj • ½ tk chilipehely
• ½ tk fekete bors 3 ág rozmaring
és süssük még 20 percig.
4. Készítsük el a burgonyát. Melegitsük
elő a sütöt 190°C-ra, egy muffinforma
mélyedéseit kenjük ki olajal. Vágjuk
fel a burgonyát vékony karikákra.
Olvasszuk fel a vajat egy serpenyő-
ben. Adjuk hozzá az apróra vágott
Egy adag hozzávetőleges tápértéke:
Energia Fehérje Zsr
Szénhidrot
hagymát, fokhagymát, sót, borsot, a
friss kakukkfüleveleket, az aprított roz-
847 kcal 77g| 24g | 79g
CHIMICHURRI MÁRTÁS:
•1 kis marék petrezselyemlevél
•1 marék korianderlevél • 2 gerezd
fokhagyma • 2 db piros chili paprika
• 2 ek fehérborecet • 1 db citrom
• ½ tk só • ½ tk fekete bors
maringot, a mustárt és a tejszínt, majd
melegítsük össze mindezeket. Vegyük
le az edényt a tűzről.
5. Tegyünk a felkarikázott burgonyát
a sütőforma minden mélyedésébe,
öntsünk rá füszeres tejszínt, és szórjunk
rá reszelt sajtot.
PULYKAMELL CSŐBEN
SÜLT BURGONYÁVAL,
ZÖLDFŰSZEREKKEL
1. Kezdjük a hús elkészítésével. Keverjük
Össze a pác hozzávalóit egy tálban,
minden oldaláról vonjuk be vele be a
húst. Fedjük le fóliával, azután tegyük
a hűtőbe legalább 30 percre, legfel-
O Elkészítési idő: 70 perc
1I1 Adag: 2
6. Takarjuk le alufóliával, igy süssük
30 percig. Ezután távolítsuk el a fóliát és
süssük még 10 percig. Hagyjuk a bur-
gonyát a formában, amig kihül, majd
vegyük ki és tálaljuk a pulykahússal.
• 500 g Tesco friss pulykamellfilé
•1 tk só • ½ tk fekete bors • 3 ek vaj
jebb 2 órára.
2. Közben készítsük el a salátát, az
édesburgonyát és a chimichurri mártást.
Kezdjük a salátával! Vágjuk a céklát
vastag szeletekre, a kel leveleit aprítsuk
fel, vágjuk finomra a hagymát. Helyez-
zük mindet sütöpapirral bélelt tepsire,
csepegtessük meg az olivaolajal, és
fűszerezzük meg. 20 percre toljuk be a
180°C-ra melegitett sütőbe.
•3 gerezd fokhagyma • 1 csipet zsálya
• 4 ág rozmaring •1 ek kakukkfülevél
aprítva • 1 ek vegyes zöldfüszer-levél,
aprítva (pl. zsálya és rozmaring)
•3 ek olivaolaj • 50 ml fehérbor
• 250 ml viz
CSŐBEN SÜLT BURGONYA:
Egy adag hozzávetőleges tápértéke:
Energia Fehérje Zsir Szénhidrát
875 kcal 66g 51g | 37g
• 500 g burgonya • 1 tk durva szemű só
26