KONYHA
HÚSVÉTI MUFFIN
1. Kezdjük a tésztával! Egy nagy tálban
állagú krémeket nem kapunk, Habzsák
segitségével díiszítsük fel a muffinokat a
O Elkészítési idő: 50 perc
III Adag: 12
keverjük össze a tojást, a tejet, az
olajat, a citromlevet, a narancs- és a
citromhéjat. Egy másik tálban keverjük
Össze a lisztet, a cukrot, a fahéjat, a sót,
különféle krémekkel.
• 180 g rétesliszt • 180 g nádcukor
• 3 tk kakaópor •1 tk fahéj • ½ tk só
•1 tk sütőpor 1 tk szódabikarbóna
•1 ek citromhéj, reszelve • 1 ek na-
rancshéj, reszelve • 2 db tojás (L)
• 125 ml repceolaj • 200 g sárgarépa
• 80 ml tej (3,5%)
6. A kokaós szóráshoz keverjük össze
egy nagy tálban az összes hozzávalót.
a sütöport és a szódabikarbónát. Az így Béleljük ki a tepsit sütőpapírral, simítsuk
el rajta a keveréket, végül tegyük 160°C-
ra előmelegített sütőbe 20 percre.
7. Ha a muffinok kihültek, a felét diszítsük
kakaókrémmel és hintsük meg a szétmor-
zsolt, kakaós szórással. A narancssárga
fondánból formázzunk sárgarépákat és
kapott keveréket adjuk hozzá az első
tálhoz, majd alaposan dolgozzuk össze.
2. Osszuk két részre a muffinok tésztáját.
Az egyik rész a nyuszis sütiké, a másik
rész pedig a sárgarépás muffinok alap-
ját adja. Adjuk hozzá a reszelt sårgaré-
pát és a kakaót, és keverjük jól össze.
3. Készítsük elő a muffintepsit, helyez-
zünk a mélyedéseibe papirkapszlikat,
és óvatosan töltsük fel mindet a tész-
szurjuk a muffinba, hogy kilógjanak. A répa
zöldjét készítsük el a rozmaringágakból és
diszitsük vele a sárgarépákat.
8. A kihült muffinok másik felét diszítsük
KAKAÓKRÉM A SÁRGARÉPÁS
MUFFINRA:
• 125 g mascarpone • 200 g főzőtejszín
•1 ek porcukor •1 ek citromlé
• 3 ek kakaópor
tával, kb. a % részükig.
4. Toljuk a muffinokat 185°C-ra előme-
vaníliás krémmel. Készítsünk hozzá kétszínű
füleket a fehér és rózsaszín fondánból.
legitett sütőbe 20-25 percre. Ezután
vegyük ki őket a sütőből és hagyjuk
15 percig hülni.
5. Készítsük el külön a kakaós és a
Egy adag hozzávetőleges tápértéke:
KAKAÓS SZÓRÁS:
Energia Fehérje
Zsír Szénhidroe
• 100 g őrölt mandula • 100 g cukor
• 85 g liszt • 50 g kakaó • 70 g vaj
vaníliás krémet. Az összes hozzá-
653 kcal 8g 33g | 80g
valót addig keverjük, amig sima
VANÍLIÁS KRÉM A NYUSZIS MUFFINRA:
• 200 ml habtejszín, behűtve
• 120 g hideg mascarpone
• 1,5 ek porcukor • 1 db vaniliarúd
DÍSZÍTÉS:
• 250 g narancssárga fondán
• rozmaring • 100-100 g rózsaszín és
fehér fondán
28