KONYHA
LAKTÓZMENTES CRÈME
BRULÉE FAGYASZTOTT
GYÜMÖLCSÖKKEL
ezeket egy mélyebb hőálló tálba vagy
sütöformába, és öntsünk alá meleg
vizet (a kerámiatálak kb. feléig érjen
fel a víz).
O Elkészítési idő: 65 perc
(+ 3 óra hütés)
1I1 Adag: 4
4. Süssük 40-45 percig 180°C-ra
előmelegített sütőben, amíg a teteje
megszilárdul, de az állaga pudingszerű
marad.
5. Hagyjuk kihülni, majd tegyük a
• 400 ml sürü kókuszkrém • 2 tk vanilia-
kivonat • 4 tojássárgája • 30 g kókusz-
cukor • 50 g fagyasztott bogyósgyü-
mölcs • 4 db friss mentalevél
hütőbe 3 órára.
6. Tálalás előtt szórjuk meg a tetejét
cukorral, és karamellizáljuk sütöben
vagy szakácsfáklya segitségével.
Fagyasztott gyümölcsdarabkákkal és
mentalevelekkel diszitve tálaljuk.
1. Tegyük a kókuszkrémet egy edény-
be, adjunk hozzá vaniliakivonatot, és
kis lång felett forraljuk fel. Tegyük félre,
fedjük le és hagyjuk állni 15 percig.
2. Verjük habosra a tojássárgáját kézi
habverővel. Kevergetés közben adjuk
a vanília és a kókuszkrém keverékét a
felhabositott tojássárgájákhoz.
3. Öntsük az igy elkészített krémet
négy kerámiatálkába, majd tegyük
Egy adag hozzávetőleges tápértéke:
Energia Fehérje
Zir
Szénnidrát
190 kcal 4g
14g 10g
VEGÁN KÓKUSZOS
PANNA COTTA MENTÁVAL
O Elkészítési idő: 10 perc
(+ 2 óra hűtés)
TIT Adag: 2
•1 doboz (400 ml) kókuszital
•3 ek kókuszcukor • 1 tk agar-agar por
• 20 db friss mentalevél • 4 db friss
mentalevél a diszitéshez • 30 g kó-
kuszreszelék a szóráshoz
1. Öntsük a kókuszitalt egy tálba,
adjuk hozzá az agar-agar port, a kó-
kuszcukrot és a mentát, majd forraljuk
fel. Fözzük lassú tűzön további 3 percig
folyamatos keverés mellett.
2. Vegyük ki a mentaleveleket, és osz-
szuk szét a lábas tartalmát tálkákban,
Tegyük hütöbe 1-2 órára. Tálalás elött
diszitsük kókuszreszelékkel és mentale-
velekkel.
Egy adag hozzávetöleges tápértéke:
Energia Fehérje
Zsir Szénhidrát
183 kcal 2g
11g 16g
32