TESCO akciós újság 2021.03.01 - 2021.05.19 - ÉRVÉNYTELEN AKCIÓS ÚJSÁG - 42. oldal *

thumbnail - TESCO akciós újságok - 2021.03.01 - 2021.05.19.
42 / 89

* Az alábbi üzletekben érvényes TESCO

Még több
 
KONYHA SS HÚSVÉTI PITE SPENÓTTAL, RICOTTÁVAL ÉS TOJÁSSAL 7. Kenjük meg olívaolajal, majd süs- sük 45 percig 160°C-ra elömelegített Helyezzük a kivajazott és kilisztezett sütöformába és kenjük meg olivaolajal. 5. Töltsük meg a töltelékkel, majd egy kanállal mélyitsünk öt lyukat a töltelék- be (egyet középen és négyet körbe). Üssük fel a tojásokat, minden mélye- désbe egy-egy kerüljön, a közepüket SÓZzuk meg. 6. A tészta maradék harmadából szin- tén nyújtsunk ki egy kb. 24 cm átmérőjú kört és takarjuk le vele a tölteléket. Sodorjuk vissza a kinyúló széleket a tészta tetejére. sütőben. 8. Hagyjuk kissé kihülni, csak ezután szeleteljük fel. O Elkészítési idő: 90 perc TII Adag: 8 Egy adag hozzávetőleges tápértéke: TÉSZTA: Energia Fehérjel Zir Szénhidrát • 400 g finomliszt • 200 g vaj • 175 ml tej • 1 tojássárgája •1 csipet só • liszt a szóráshoz 604 kcal 22g| 39g 40g • vaj vagy olaj a formához • olívaolaj a kenéshez TÖLTELÉK: • 375 g ricotta •1450 g Tesco gyorsfa- gyasztott aprított spenót • 11 db tojás (6 db töltelékhez és 5 db a mélyedésekbe) • 90 g parmezán, reszelve • 1 ek zsem- lemorzsa • 1 gerezd fokhagyma • 6 db bazsalikomlevél • 40 ml olivaolaj • 6 szál újhagyma • só, õrölt fekete bors • 1 csipet őrölt szerecsendió 1. A tésztához keverjük össze egy tálban a lisztet, a sót és a vajat. Adjuk hozzá a tojássárgáját és a tejet, majd gyúrjunk belőle sima tésztát. Formáz- zuk gombóccá, csomagoljuk fóliába és tegyük 30 percre a hűtőbe. 2. Közben készítsük el a tölteléket: melegítsük fel egy serpenyőben az olivaolajat, adjuk hozzá a zúzott fok- hagymát és az apróra vágott újhagy- mát. Pároljuk 2 percig, ezután adjuk hozzá a kiengedett, lecsepegtetett spenótot. Sózzuk, borsozzuk meg, fűszerezzük szerecsendióval. Állandó kevergetés mellett fözzük alacsony lángon kb. 6 percig. Vegyük le a tűzről, és hagyjuk kihülni. Ha a spenót még mindig enged vizet, akkor szürjük le. 3. A ricottát is csepegtessük le. Adjuk hozzá a parmezánt, az apróra vágott bazsalikomot, a zsemlemorzsát és a tojásokat. Ezután adjuk hozzá a lehűtött spenótot is. Sózzuk meg, és alaposan keverjük össze. 4. Kenjünk ki egy 24 cm átmérő- jú tortaformát vajjal vagy olajal, és Szórjuk meg liszttel. Vegyük ki a tésztát a hütőszekrényből, és tegyük félre annak kb. egyharmadát. A nagyobb részéből nyújtsunk kör alakú lapot, akkorát, hogy befedjük vele a forma alját és az oldalát is (kb. 2 cm-magas legyen a pereme). 42

Egyéb TESCO akciós újságok

Legújabb akciós újságok