KONYHA
SAJTTAL, SPÁRGÁVAL
ÉS PARADICSOMMAL
TÖLTÖTT MINI QUICHE
felét 2 cm vastagra. A két tésztalapot
helyezzük két vajjal kikent és beliszte-
zett, 10 cm átmérőjű formába, nyom-
kodjuk jól bele az aljába és körben a
szélére is. A túllógó részeket vágjuk
le. Szurkáljuk meg a tésztát villával,
O Elkészítési idő: 70 perc
1I1 Adag: 4
fedjük le alufóliával és szórjunk babot
a fóliára, A lyukaknak és a babnak
TÉSZTA:
köszönhetően a tészta nem fúvódik fel
sütés közben (ez a vaksütés).
4. 200°C-ra előmelegített sütőben
10 percig süssük. Vegyük ki a sütőből,
távolítsuk el a fóliát és a babot, majd
még további 5 percig süssük a tésztát.
5. Közben keverjük össze a tojásokat, a
tejet, a tejszínt, az apróra vágott ba-
zsalikomot, izlés szerint sót és borsot,
valamint a sajt nagy részét. Osszuk
el a megsült tésztán a megmosott
és megszárított paradicsomot és a
felaprított spárgát. Öntsük rá a tojásos
• 200 g finomliszt • 100 g vaj
• 3 ek víz • 1 csipet só • liszt és vaj a
tepsihez + 50 g szárazbab (a vaksü-
téshez)
TÖLTELÉK:
• 100 g Tesco cherry paradicsom
• 200 g zöld spárga • 3 db tojás
• 60 ml habtejszín • 150 ml tej
• 80 g cheddar sajt, reszelve
•1 ek friss bazsalikom, aprítva
• só, bors
vágjunk le kb. 2-2 cm-t a spárgák
aljából (ez a fás része). A spárgákat
forrásban lévő, sÓs vízben kb. 4 percig
főzzük. Szürjük és csepegtessük le,
majd hagyjuk megszáradni egy papír-
keveréket, szórjuk meg a maradék
sajttal, majd süssük 25 percig.
6. Hagyjuk kissé hűlni, majd tálaljuk.
1. Tegyük egy tálba a lisztet, a sót, a
lágy vajat és dolgozzuk össze mor-
zsás állagúra. Adjuk hozzá a vizet és
gyúrjunk sima tésztát a hozzávalókból.
Csavarjuk be a tésztát fóliába és pi-
hentessük 30 percig a hütőszekrėnyben.
2. Közben készítsük el a spárgát:
Egy adag hozzávetőleges tápértéke:
törlön.
Energia Fehérje Zsír
Szenhidrát
3. Vegyük ki a tésztát a hűtőszekrény-
ből, osszuk ketté és nyújtsuk ki mindkét
172 kcal 25g
76g 82g
TOJÁSOS SZUFLÉ
SPENÓTTAL
2. Melegitsük fel a spenótot egy
edényben, öntsük le róla a felesleges
vizet, majd hagyjuk kihülni.
3. Elektromos habverövel kb. 2-3 perc
alatt verjünk fel 3 tojást a tejszinnel.
Adjuk hozzá a felolvasztott spenótot,
a parmezánt, a lisztet, a szerecsendi-
ót, sót és borsot, és alaposan keverjük
O Elkészítési idő: 40 perc
TIT Adag: 6
•1 csomag (275 g) leveles tészta
• 125 ml habtejszín • 6 db tojás
• 600 g fagyasztott, apróra vágott
spenót • 50 g reszelt parmezán
• 2 ek liszt • V4 tk őrölt szerecsendió
• só, fekete bors
+ liszt és vaj a tepsihez
+ 50 g szárazbab
Össze.
4. Öntsük a spenótos keveréket
a megsült tésztára, végül süssük
180°C-on további 30 percig.
5. Ha megsült, adagonként diszítsük
fel 1-1 megfőtt, felezett tojással és
tálaljuk.
1. Tekerjük ki a leveles tésztát és
helyezzük át egy kivajazott, kilisztezett
tepsibe. Nyomkodjuk kisebb sütőformák
aljába és széleire, a túlnyúló részeket
vágjuk le. Szurkáljuk meg a tésztát vil-
lával, fedjük le alufóliával, majd szórjuk
a babot a fóliára. Süssük 200°C-ra elő-
Egy adag hozzávetőleges tápértéke:
Energia Fehérje
Zsir Seenhidrt
411 kcal 16g 29g| 21g
melegitett sütőben 7 percig. Vegyük ki a
sütöből, távolitsuk el a fóliát és a babot,
és még további 5 percig süssük.
46