KONYHA
SALÁTA SÜLT
ZÖLDSÉGEKKEL,
FODROS KELLEL,
BORSÓS FALAFELLEL
ÉS TAHINI MÁRTÁSSAL
római kömény • só, fekete bors
•1 ek olívaolaj
Süssük 180°C-ra előmelegitett sütőben
20 percig. A sütés közepén forditsuk
meg öket a másik oldalukra,
3. A szószhoz keverjük össze a tahinit,
a vizet, a szójaszószt, a zöldcitrom
levét és héját. Törjük össze a fokhagy-
mát és keverjük a mártásba. Ha túl
sürű, adhatunk hozzá még pici vizet.
4. Osszuk el két tálba a friss fodros
kelt, adjuk hozzá sült zöldségeket és a
falafelt. A hagymát tisztítsuk meg és
vágjuk vékony szeletekre, majd tegyük
a tálakba, Öntsünk rá tahini mártást,
és díszítsük apróra vágott zöldcitrom-
mal, és bazsalikomlevelekkel.
TAHINI MÁRTÁS:
• 60 g tahini • 1db zöldcitrom leve és
héja •1 tk szójaszósz • 2 ek viz • 1 ge-
rezd fokhagyma • 1 db zöldcitrom • és
O Elkészítési idő: 60 perc
fIt Adag: 2
friss bazsalikom a diszítéshez
1. Mossuk meg az édesburgonyát, a
paprikát, a cukkinit és vágjuk kisebb
darabokra. Helyezzük sütöpapir-
ral boritott tepsire a zöldségeket,
öntsünk rá olívaolajat, szórjuk meg
paprikával, oregánóval, sóval és
borssal. 30 perc alatt süssük puhára
180°C fokos sütőben.
2. Készítsük el a falafelt: tegyük az
Összes hozzávalót egy mixerbe és
turmixoljuk simára. A tésztából for-
mázzunk kisebb gombócokat. Kenjük
meg minden oldalról olivaolajjal és
SALÁTA:
•1 db kisebb édesburgonya •1 db pi-
ros szinű paprika • 1 db cukkini
• 100 g friss fodros kel • 1 fej hagyma
•3 ek olivaolaj • 1 tk őrölt pirospaprika
•1 tk oregánó • só, fekete bors
Egy adag hozzávetőleges tápértéke:
BORSÓS FALAFEL:
• 75 g borsó • 75 g főtt csicseriborsó
•½ fej kisebb vöröshagyma • 1 gerezd
thagyma • 1 ek finomliszt • ½ tk sü-
tõpor • 2 ek friss apróra vágott petre-
zselyemlevél •1 tk citromlé • ½ tk őrölt
Szénhidrát
Energia Fehérje
Zsír
702 kcal 22 g 38 g| 67g
tegyük sütőpapírral boritott tepsire.
64