KONYHA
A PÁRMAI SONKA ÉS A CHIANTI
A valódi olasz pármai sonka egy
vékony szeletekre vágott, pácolt
sertéscomb, amelyet csak az
olaszországi Párma környékén
állítanak elő. Gyakran tálalják olasz
előételek kísérőjeként, és ha borról
van szó, akkor a Chianti Classico
vörösbor illik hozzá, erőteljes
tanninokkal, cseresznye- és
szilvaillatával.
A FUET ÉS AZ
AUSZTRÁL
COONAWARRA
CABERNET
SAUVIGNON
Feltétlenül érdemes
ellátogatnia Ausztrá-
liába, ha a világhírű
borok megismeréséről
van szó. Coonawarra
környéke nagyszerű
cabernet-kről híres. A
Tesco Finest Cabernet
Sauvignon fekete ribizli,
vanília, szilva és enyhén
borsos tónusaival kiváló
kiegészítője lesz az erős
aromájú szárított spa-
nyol fuet szaláminak.
A SERRANO SONKA ÉS
A RIOJA GRAN RESERVA
A híres spanyol borvidék ki-
váló borokkal büszkélkedhet,
köztük Tesco Finest Gran
Reserva kategóriás borokkal
is. Ezek a legjobb évjáratok-
ból származnak, legalább
évig érnek, ebből legalább
2 évet tölgyfahordókban.
A szárított spanyol serrano
sonka, vékony szeletekre
vágva, jól passzol a borok telt
ízű karakteréhez.
DESSZERT? PORTÓI ÉS CHEDDAR
A MILANO SZALÁMI
Sokan kedvelik az édes desszerteket, de
ha igazán szeretné meglepni a vendégeit,
akkor kínálja meg őket vacsora vagy ebéd
után egy tányér vékonyra szeletelt minőségi
Tesco Finest Cheddar sajttal, valamint
Ha az olaszok igazán kedvelnek
valamit, akkor azok a füstölt sonkák
egy korty híres portugál portóival, amely
kizárólag a Douro-völgyben termesztett
szőlőből készül. Az édesség utáni vágy
eltűnik, ráadásul hihetetlen ízélményben
lesz része Önnek és vendégeinek.
és szalámik, amelyeket előételként
és a legtöbb recept részeként is
előszeretettel használnak. Köztük
a kellemesen lágy Tesco Finest Salami
Milano-t is Lombardia déli részéről,
Codogno és San Colombano al
Lambro Milánó környékéről.
75