TESCO akciós újság 2018.09.01 - 2018.11.30 - ÉRVÉNYTELEN AKCIÓS ÚJSÁG

TESCO akciós újság

2018.09.01 - 2018.11.30 - ÉRVÉNYTELEN AKCIÓS ÚJSÁG

1 ... 37 ... 76
{lidl} akciós újságok  - 2018.09.01 - 2018.11.30. 37. Oldal
1 ... 37 ... 76

A legújabb akciók megtekintéséhez görgesse végig a(z) TESCO áruház aktuális akciós újságát, mely 2018.09.01 napjától 2018.11.30 napjáig érvényes. A(z) 76 oldalon megtalálja a(z) Hipermarketek és Szupermarketek kategóriához tartozó aktuális heti akciókat. Ha nem akar megfeledkezni az akciókról következő TESCO áruházba tett útjáig, ne felejtse el végignézni a teljes szórólapot az 1. oldaltól a 76 oldalig. Ha okosan szeretne vásárolni, és szeretne megtakarítana a következő TESCO áruházban tett vásárlása során, ne hagyja ki a legújabb akciós újságot, amely tele van csodálatos árakkal és nagyszerű kedvezményekkel. Térjen vissza minden nap a(z) Minden Akció oldalra, hogy megbizonyosodjon arról, hogy nem maradt le a kedvenc áruházai által kínált nagyszerű akciókról.

AZ ÉVSZAK İZEI CSÜRÖM-CSAVAROM Dédanyáink még csatos üvegekbe tették, vagy celofánnal zárták le a befötteiket. A csavaros beföttesü vegek a hetvenes években váltak népszerüvé, és igazából azóta sem született jobb megoldást a házi tartósításra. A befőttek tartósi tásához, vagyis pasztőrözéséhez használhatunk száraz vagy nedves gözt (dunsztot), a fontos az, hogy gondosan betartsuk az eloirt sza- bályokat, mivel csak igy pusztulnak el a beföttben a csírák, amelyektől aztán az egész megromolhat. A dunsztolás befejezése után forditsuk fejjel lefelé az üvegeket, hogy csök- kenjen bennük a légnyomás. Amelyik folyik, azt tegyük hútőszekrénybe éspercig csírátlanítjuk. rövid idön belül fogyasszuk is el HA EDES VAGY ECETES A magas cukortartalmú lekvárokat, és a legalább 3% ecetet tartalmazó savanyúságokat nem kell pasztőrözni. A lezárt befőttesüvegeket ilyenkor fejel lefelé forditjuk, és megvárjuk, amig kihülnek. Átmeneti módszer nagymamáink trükkje: a fejjel lefelé forditott üvegeket egész éjszaka pokróc vagy dunna alatt tartjuk. A fejre állitott üvegekben csökken a légnyomás, igy nem jutnak beléjük a csírák. Száraz vagy nedves Nedves gözőlés (nedves dunszt) Egy fazék aljára pamutvászon konyharuhát teszünk, vizet töltünk bele és felforraljuk. Beletesszü a beföttesüvegeket (a fazékban annyi viz legyen, hogy kb. három- negyedükig ellepje az üvegeket) és kb. 8-10 percig fözzük. FENYTOL VÉDVE TÁROLANDÓ" A házi befőtteket, lekvárokat, sa vanyúságokat tartsuk hüvös, sötét helyen. Nem véletlen, hogy a nagy szüleink, dédszüleink fütetlen, sötét kamrában tartották a beföttes üvegeiket és pincében a savanyú ságot! Ma, a fütött lakások korában a hutőszekrény is jó megoldás lehet erre csak az a fontos, hogy ne nyi- togassuk állandóan az ajtaját, mert a meleg és a fény nem tesz jót a nyár és az ösz kincseinek. Fény és ho hatására gyorsabban romlanak, a célunk pedig az, hogy minél tovább örülhessünk nekik. 2 Száraz gözölés (száraz dunszt) A beföttesüvegeket 180 °C-ra elömelegitett sütőben 15-20 HÁZI LABORATÓRIUM Anyáink, nagyanyáink csalamá- dét, meggybefőttet, szilva- vagy baracklekvárt tettek el, a bevált receptek pedig nemzedékről nemzedékre szálltak. Mi azonban kihasználhatjuk, hogy rengeteg egzotikus hozzávaló áll a rendel- kezésünkre, és szabadon kisérle tezhetünk a konyhában. izt különböző füszerekkel törhetjük meg, és a legmeghökkentőbb alapanyagokból készithetünk savanyúságot vagy lekvárt. A befözésben semmi sem szab határt a fantáziánknak, ,csak" egy a tét - hogy sikerül-e a müvünk vagy sem. Ha új recepttel próbálkozunk, először készitsünk kisebb meny- nyiséget! Az édes 37

TESCO akciós újságok

TOP akciós újságok